Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Het begint door te dringen dat de alledaagse voeding vol zit met suiker en dat het goed voor de gezondheid is om te minderen. In het bijzonder voor kinderen, die gek zijn op zoetigheid, en voor ouderen, die suiker niet meer goed verwerken. De feiten stapelen zich op: suiker is een dikmaker en een ziekteverwekker. En we hebben het allemaal niet nodig. Nieuwe inzichten hebben vet als grote boosdoener vrijgepleit en suiker aangewezen als de echte ziek- en dikmakende voedingsstof. Dat bracht een discussie op gang onder wetenschappers en leidde tot bezorgdheid bij ouders. Want vooral kinderen staan bloot aan de verleidingen van suiker.

 

In veel landen wordt hardop gezegd dat de consumptie van suiker minstens gehalveerd moet worden. Maar in Nederland zien de instanties geen reden om met een duidelijk advies de suikerinname drastisch te verminderen. Dat kunnen ze niet lang meer volhouden.

Maar hoe slecht is suiker eigenlijk? Huib stam beschrijft de achtergrond van onze suikerbehoefte en de effecten van teveel suiker op de gezondheid. Ook doet hij aanbevelingen om het 'zoete vergif' in het huishouden te verminderen.

Huib Stam is journalist en schrijver van non-fictie. Recent verscheen van zijn hand Eetsprookjes. Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid.

Het boek "het zoete vergif" van Huib Stam is via deze site te koop of in de betere boekwinkel.

Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...