Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram tarwebloem,
4 deciliter lauw water,
1 zakje droge gist (7 gram) of 20 gram verse gist,
1 eetlepel vloeibare honing,
10 gram zout,
100 gram blauwe rozijnen,
150 gram halve walnoten, in stukjes

Bereiding
Doe de bloem in een kom,los de gist op in de helft van het water en doe de honing erbij.  maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet het mengsel erin.
Roer de ingredienten in het kuiltje goed door elkaar en meng het met een doek van de bloem. Strooi het zout aan de buitenste rand op de droge bloem.
Giet de rest van het water in 2 delen in het midden en roer vanuit het midden tot alle bloem is opgenomen. Zet de deeghaken op de mixer en kneed het deeg 4 minuten.
Doe het deeg terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige doek. Laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen. Was de rozijnen in lauw water en verbrokkel de halve walnoten. Kneed de rozijnen en noten door het deeg. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Vet de tulbandvorm in. Doe het deeg in de vorm en laat onder een vochtige doek op een warme plaats weer ong. 30 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Bak het brood 15 minuten op 220 graden. Temper nu de warmte tot 190 graden en bak de tulband in circa 35 minuten af.
Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...