Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ingrediënten voor 4 personen
2 middelgrote aubergines
5 eetlepels olijfolie
zout
vers gemalen zwarte peper
1 ui
1 wortel
2 teentjes knoflook
200 gram gehakt van Tivall of quorn
2 deciliter tomatensaus (bijvoorbeeld tomato frito)
25 gram boter
25 gram bloem
2½ deciliter melk halfvol
witte peper
nootmuskaat (mespuntje)
200 gram geraspte pittige kaas

Bereiding
Groenten schoonmaken en wassen.
Aubergines over de lengte in plakken snijden, bestrooien met zout en op keukenpapier een half uurtje laten liggen zodat een deel van het water eraan onttrokken wordt.
Ondertussen ui, knoflook en wortel fijnhakken (eventueel m.b.v. keukenmachine). Deze groenten aanfruiten in 2 eetlepel olijfolie, samen met het vegetarische gehakt.
Tomatensaus toevoegen en op smaak brengen. Aubergineplakken bakken in olijfolie. Oven voorverwarmen op 200 °C.
Bechamelsaus maken: Boter laten smelten, bloem toevoegen, even laten drogen op een heel zacht vuurtje, koude melk met een garde doorroeren en gedurende enkele minuten zachtjes laten koken terwijl men goed roert met de garde. Bechamelsaus op smaak brengen met witte peper en nootmuskaat, een klein beetje zout.
De helft van de kaas door de Bechamelsaus roeren. de bodem van een ingevette ovenschaal beleggen met 1/3 van de aubergineplakken, daarop de helft van de vulling (groenten, gehakt, tomatensaus), daarop de helft van de geraspte kaas. Opnieuw een laag aubergine, vulling, aubergine en kaassaus. Gedurende ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen. Serveer met Turks brood, ciabatta of stokbrood.

Bron: Leo van den Bos
Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...