Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ingrediënten voor 4 personen
300 gram polenta (maisgriemeel)
1 liter water
zout
1 ei
60 gram mascarpone
60 gram ricotta
50 gram mozzarella
50 gram parmezaan (geraspt)
1 eetlepel pesto
boter om in te vetten
witte peper
50 gram rode paprika
25 gram gedroogde tomaat (1 tot 2 plakjes)
Hulpmiddel: Muffinvormpjes

Bereiding
Muffinvormpjes inboteren. Oven voorverwarmen op 210 graden. Water aan de kook brengen met zout. Polenta toevoegen terwijl men goed roert met houten lepel. Al roerende zachtjes laten koken tot het geheel gaat binden en uiteindelijk de lepel er in kan blijven staan. De rode paprika, gedroogde tomaat en mozzarella in kleine blokjes snijden. Wanneer de polenta zijn dikte heeft bereikt, onmiddellijk de mascarpone en pesto erdoor roeren en dan het ei (moet snel gebeuren daar anders het ei gaat stollen). De andere ingredienten toevoegen en op smaak brengen. De gevulde polenta in de muffinvormpjes scheppen en in de voorverwarmde oven laten bakken gedurende ongeveer 30 minuten. Uit de oven halen en de gebakken polenta met een vork uit de vormpjes halen.

Notities
Gemakkelijker is het om het koken van de polenta in de magnetron te doen, dan ontloop je het gevaar van aanbranden.
Kook daarvoor eerst het water op het vuur, schenk in een schaal die geschikt is voor de magnetron en voeg de polenta toe.
Laat eerst op het hoogste vermogen onder deksel koken, goed roeren en dan op half vermogen gedurende een tiental minuten koken terwijl men regelmatig omroert.
Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...