Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Je bent "over het algemeen" niet van de ene op de andere dag vegetarier. Ik denk dat er nauwelijks mensen zijn die nog nooit over het eten van vlees hebben nagedacht en opeens besluiten om het nooit meer te eten. Het is een proces wat een bepaalde tijd duurt. Ik bedoel hiermee dat er een periode is dat je er naartoe groeit. Dat klinkt allemaal zwaar, maar in de praktijk gaat het meestal zo. Op een dag neem je de stap en "ben je" vegetarier. Je hebt besloten dat je in welke vorm dan ook geen vlees en of vis producten eet. Ik zeg expres "in welke vorm dan ook" omdat er meerdere vormen van vegetarisme zijn.


De vormen even op een rijtje:

Er zijn dus diverse vormen van vegetarisme:

 • Ovo-vegetarisme
  Is een vorm van vegetarisme waarbij men wel eieren, maar geen melkproducten gebruikt
 • Lacto-vegetarisme
  Is een vorm van vegetarisme waarbij men wel melkprodukten, maar geen eieren gebruikt
 • Lacto-ovo-vegetarisme
  Is een vorm van vegetarisme waarbij men zowel melkprodukten als eieren gebruikt
 • Veganisme
  Dit is een vorm van vegetarisme waarbij geen enkele vorm van dierlijk voedsel wordt gegeten (meestal dragen veganisten ook geen leer e.d.)
 • Fruitisme
  Fruitisme is de meest extreme vorm van vegetarisme. Fruitariers respecteren niet alleen het leven van dieren, maar ook van bomen en planten. Daarom eten ze (in het meest extreme geval) slechts fruit en noten, omdat de boom of plant daarbij in leven blijft en fruit en noten zijn bedoeld als voedsel.
  Overigens lijkt het erop dat de vorm "Fruitisme" slechts uit de film Notting Hill komt....

Je bent dus een vegetarier als je in een van de bovenstaande categorieen valt, alleen de vorm verschilt, er wordt een ander naampje aan gegeven.

Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...